WAT DOET EEN PERSONAL TRAINER EN HOE VIND JE DE JUISTE?

Yes, je hebt besloten dat het roer nu écht om moet. Eindelijk ga je de strijd aan met die overtollige kilo’s of misschien wil je gewoon fitter worden. Wat jouw doel ook is; trainen met een Personal Trainer is altijd een goed idee! Maar wat doet een Personal Trainer precies én hoe vind je de juiste?

 

WAT DOET EEN PERSONAL TRAINER PRECIES?

Een Personal Trainer is iemand die 1-op-1 met jou gaat trainen. Door de persoonlijke aandacht heb je gedurende een half uur of uur de volledige aandacht voor jezelf. Zo stel je niet alleen gerichte doelen, er is ook ruimte om een work-out te creëren die helemaal bij jou past.

Daarnaast kun je aangeven waar je precies aan wilt werken, zodat de Personal Trainer een schema opstelt die jouw ‘probleemgebieden’ aanpakt. Wil jij een plattere buik, een betere conditie of afvallen? Geef dit aan, zodat je gaat werken met een op maat gemaakt schema.

Een Personal Trainer kan jou helpen om:

 

 • Gewicht te verliezen/af te vallen

 • Aan te komen of spiermassa op te bouwen

 • Sterker te worden

 • Conditie op te bouwen/ fitter te worden

 • Lifestyletips te geven

 • Voedingsschema op te stellen/advies te geven over voeding.

Tijdens een intakegesprek kun je precies bespreken waar jij naar op zoek bent.

 

DE VOORDELEN VAN EEN PERSONAL TRAINER

Maar, een Personal Trainer doet nog veel meer! Je kunt er zelfs voor kiezen om buiten te trainen of gewoon in de sportschool.

 

We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

 • Een Personal Trainer is jouw stok achter de deur! Je herkent het wel; onderuitgezakt hang je op de bank en het laatste waar je zin in hebt is sporten. No more excuses, want je afspraken staan al gepland. Trainen met een Personal Trainer zorgt ervoor dat je toegewijd bent.

 • Je gaat gerichte oefeningen doen die bij jou passen. In de sportschool doe je vaak maar wat, maar eigenlijk weet je niet of je effectief bezig bent. Met een personal trainer doe je de juiste oefeningen en je leert de juiste technieken.

 • Krijg een compleet plan op maat. Wil jij afvallen, fitter worden of aan je conditie werken? Een Personal Trainer kan je helpen om een compleet plan op maat te maken, eventueel inclusief een bijpassend voedingsschema. Geen gedoe met diëten, maar een gericht plan van aanpak.

 • Trainen met een Personal Trainer is leuk en afwisselend! Laten we eerlijk zijn; de meeste mensen vinden de apparaten in de sportschool niet bepaald leuk. Toch doen we het maar om fit te blijven. Trainen met een Personal Trainer is veel leuker én afwisselender! De ene keer doe je een pittige bokstraining, terwijl je de andere keer met touwen in de weer gaat.

 • Je blijft gemotiveerd. Door de afwisseling en het enthousiasme van jouw trainer blijf je zelf ook gemotiveerd! Jouw Personal Trainer ‘has got your back’ en zorgt ervoor dat je blijft doorgaan. Moeten er doelen bijgesteld worden? Dan is dat zo geregeld!

 • Je traint altijd met dezelfde persoon. Na een tijdje leer je elkaar goed kennen en dat schept een band. Hoe langer je samen traint, des te beter een plan samen te stellen is en grote kans dat jij vervolgens met plezier traint!

 

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN PERSONAL TRAINER?

Het klinkt allemaal leuk en aardig, maar wat zijn nou de kosten van een Personal Trainer? Misschien denk je nu: “dat zal wel heel duur zijn!” Toch is personal training vaak toegankelijker dan je denkt! Wij denken namelijk graag met je mee om een plan op maat te maken, niet alleen qua trainen, maar ook rekening houdend met ‘jouw portemonnee’. Daarom is het lastig om nu één vaste prijs te noemen, want de kosten van een Personal Trainer zijn gebaseerd op een aantal dingen.

 

 • De frequentie; hoe vaak wil je trainen? Is dit 1 of 3 keer per week? Hoe vaker je traint, hoe voordeliger de prijzen meestal zijn.

 • De tijdsduur. Je kunt ervoor kiezen om een half uur of een uur aan de slag te gaan met jouw personal trainer. Zo kun je bijvoorbeeld na een half uur nog even zelf aan de slag in de sportschool. Ook kun je dit afwisselen, het is maar net wat jij wilt.

 • Train je alleen of met iemand samen? Het tarief kan voordeliger worden als je samen met jouw partner of een vriend/vriendin traint.

Zoals je ziet, zijn de precieze kosten afhankelijk van jouw wensen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op als je een prijsindicatie voor jouw persoonlijke wensen wilt ontvangen.

 

VIND DE JUISTE TRAINER VOOR JOU

Hopelijk ben je gemotiveerd geworden om aan de slag te gaan, wij hebben er in ieder geval zin in! Maar waar moet je nou op letten om de juiste trainer voor jou te vinden? Helaas is het vak van Personal Trainer niet beschermd, in feite kan iedereen dus Personal Trainer worden.

 

Daarom zetten we een paar tips op een rijtje:

 • Volg je gevoel! Het is belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij een personal trainer. Des te leuker de work-outs worden!

 • Vraag naar ervaring en opleidingen. Natuurlijk is het belangrijk dat jouw trainer weet waar hij mee bezig is, vraag daarom gerust naar de ervaring en eventuele opleidingen en specialisaties.

 • Kennis over voeding en lifestyle. Een goede personal trainer kijkt naar het gehele plaatje. Om jouw levensstijl écht goed aan te pakken, is het handig om ook naar voeding en jouw gewoontes te kijken. Zo bereik je uiteindelijk de beste resultaten.

 

Wil jij aan de slag met een personal trainer en woon je in de buurt van Voorschoten? Neem dan gerust contact met ons op voor een intakegesprek, dit is altijd vrijblijvend én GRATIS. Bij ons zit je nergens aan vast, je kunt jouw trainingen gewoon weer opzeggen als je dat wilt. Gaan wij binnenkort samen aan de slag?

 

Let’s go!

MEER BLOG POSTS